Nationale Natuurkundeolympiade

Nieuws

Robert Stepanyan wint de Natuurkundeolympiade!

De vierdeklasser Robert Stepanyan is als eerste geëindigd in de eindronde van de natuurkundeolympiade.  De deelnemers voor de IPhO in Tokyo zijn nu bekend:

 1. Robert Stepanyan,4V
  Trevianum Scholengroep, Sittard

  vlnr Sander, Stan, Robert, Jesse, Steven

 2. Jesse Hanemaaijer, 5V
  CSG Dingstede, Meppel
 3. Stan de Haas, 6V
  Rijnlands Lyceum Sassenheim
 4. Steven Wassenaar, 6V
  Willem Lodewijk Gymnasium, Groningen
 5. Sander Worm, 6V
  Bertrand Russell College, Krommenie

Een week lang zijn de beste 17 leerlingen van de tweede ronde bij elkaar geweest in Groningen om met colleges, opgaven, experimenten, een tocht naar Schiermonnikoog en een practicumtoets en theorietoets een mooie week te hebben èn te strijden om de plekken voor de IPhO.

De IPhO is de Internationale Natuurkunde Olympiade die elk jaar in een ander land plaatsvindt. Dit jaar komen 83 landen en meer dan 400 deelnemers deelnemers bij elkaar in Tokyo. Daar krijgen ze een pittig experiment om aan te werken en ook een toets met opgaven, die beiden ver boven de middelbare schoolstof uitstijgen. Daarnaast is er veel tijd ingeruimd voor excursies en vooral sociaal contact. Er worden daar vriendschappen over de hele wereld gesloten. Als begeleiders gaan Enno van der Laan, Ad Mooldijk en Steven Hoekstra mee.

De Natuurkundeolympiade kan dank zij de sponsors gehouden worden!