Nationale Natuurkundeolympiade

Nieuws

Mooie finale NOJ in Amsterdam!

Jochem van den Broek (Lorentz Casimir Lyceum, Eindhoven) heeft de Natuurkunde Olympiade Junior van 2018 gewonnen! Raf Buijsen (Het stedelijk Gymnasium, Den Bosch) werd tweede, Daniël Kunenborg (Utrechts Stedelijk Gym in Utrecht) derde. Ze zijn de drie besten van 2700 leerlingen die aan de eerste ronde hebben meegedaan.

Met een open vragen toets en een computertoets zijn de deelnemers getest op hun vaardigheid en kennis op natuurkundegebied. Vooraf hebben ze een filmpje moeten maken met uitleg van één van de vragen van de tweede ronde.

Natuurlijk was het niet alleen de wedstrijd die de dag op de Universiteit van Amsterdam geslaagd maakte. Ivo van Vulpen ((Nikhef) hield een mooi verhaal over ‘De melodie van de natuur’ en deelde ook gesigneerde exemplaren van zijn nieuwste boek uit. Jean Sebastien Caux gaf vlak voor de prijsuitreiking een lezing over 1+1>2. Verder is het met elkaar zijn en het rondkijken op een universiteit natuurlijk ook een belevenis!

De Natuurkunde Olympiade Junior is een wedstrijd voor leerlingen van de onderbouw. elke school kan er aan meedoen. Op de website vindt u meer informatie. De wedstrijd is mogelijk dank zij sponsoring door Delta-ITP.