Nationale Natuurkundeolympiade

2005 Spanje

Verslag Natuurkunde Olympiade 2005

De internationale in Salamanca van 3 juli tot 12 juli

NNO 2005, team en prijzen

vlnr: Ton, Paul, Tessa, Fianne, Sander. Achter Hans en Ad

  1. Eervolle vermelding Ton van den Bremer
  2. Eervolle vermelding Tessa Fokkema
  3. Eervolle vermelding Sander Kupers
  4. Fianne Sips
  5. Paul Musegaas

Na een vliegreis van twee uur en een even lange busreis kwamen we aan in Salamanca. De twee begeleiders Hans en Ad gingen naar een hotel, de vijf deelnemers naar studentenappartementen. ’s Avonds een welkomstdiner.
NNO 2005, ontvangstMaandag was eerst de opening van de olympiade, waarbij elk land zich voorstelde.

NNO 2005, openingsceremonie

 

 

 

 

 

 

Daarna gingen de begeleiders vertalen en de deelnemers maakten een tour door de stad. Dinsdag was de grote theorietoets.

NNO 2005, theorietoets

 

 

 

 

 

 

Terwijl de begeleiders nu even tijd hadden voor een excursie naar Segovia.

NNO 2005, Segovia

 

 

 

 

 

 

s’ Avonds wachtten de gemaakte opgaven, maar ook een optreden van flamencodansers.

NNO 2005, exp.

 

 

 

 

 

 

Woensdag konden de studenten naar Segovia, de begeleiders konden de experimentele toets bekijken en vertalen Donderdag, de grote experimentele toets! Indrukwekkend met een 350 deelnemers tegelijk aan de slag!

NNO 2005, experimentele toets

 

 

 

 

 

 

De begeleiders konden een tour door de stad Salamanca maken, veel gingen echter de theorie nakijken of daar de laatste hand aan leggen.

s’ Middags een lezing over don Quixote en een lezing door nobelprijswinnaar A. J. Legget en daarna gezamenlijk diner van begeleiders en deelnemers (om bij te praten over het experiment)

De deelnemers gingen vrijdag naar een technologiecentrum en naar Valladolid en hadden ’s avonds een concert van een big band.

De begeleiders konden het werk nakijken en ’s avonds naar een virtuoos gitaarduo “Duo Pinto”. Zaterdag was de dag waarop begeleiders en het academisch comité van de organisatie per land met elkaar spraken over de verstrekte punten. Stevige discussies zorgden ervoor dat pas na middernacht alles afgerond was. Zondag gingen begeleiders en deelnemers naar ciudad Rodrigo, een oud vestingstadje. In een groot reort in de buurt is de lunch gebruikt en zijn we tot na het diner gebleven. Een rustige dag dus.

Maandag was dan eindelijk de uitreiking van de prijzen en de slotceremonie. Een lange zit maar wij kwamen er vandaan met drie eervolle vermeldingen!

 

 

 

 

 

 

 

Hierna restte nog het slotdiner dat we samen met de vlaamse delegatie hebben genuttigd. Dinsdag weer huiswaarts met iets vollere koffers. Al met al zijn we een hele ervaring rijker!

NNO 2005, slotdiner