Nationale Natuurkundeolympiade

2007 Isfahan

Verslag Natuurkunde Olympiade 2007

De internationale in Isfahan van 12 juli tot 22 juli

De uitslag:

1. Yvette Welling, eervolle vermelding, OSG Erasmus in Almelo
2. Rogier Huurman, eervolle vermelding, Stedelijk Gymnasium in Nijmegen
3. Marcel Scholten, eervolle vermelding, CSG Schagen in Schagen
4. Roeland van Beek, Ulenhof College in Doetinchem
5. Drian van der Woude, Maerlant Lyceum in Den Haag.

NNO, 2007 oorkondes

Wilke (begeleider), Yvette, Roeland, Drian, Ad (begeleider), Rogier, Marcel.

Bekijk hier het uitgebreide verslag van Roeland over de Olympiade in Iran.

Na een vliegreis via Heathrow nog 7 uur met de bus van Teheran naar Isfahan. Een prima manier om iets te zien van Iran, al zie je vooral droog gebied en bergen. Isfahan is dan letterlijk een oase met veel groen, mede door de rivier die door de stad heen loopt. Na aankomst rond 6 uur ’s avonds meteen naar het welkomstbuffet. De volgende ochtend de openingssceremonie. Hier natuurlijk veel toespraken en alle deelnemers presenteren zich.

Na de openingsceremonie gingen de begeleiders de theorieopgaven bespreken en vertalen. De deelnemers konden aan de eerste van de vele excursies beginnen.

Voor de deelnemers nog wennen en op tijd naar bed. De volgende dag is de theorietoets! De toets werd in een grote zaal gehouden, waar voor elke deelnemer een duidelijk afgescheiden plek was. Afkijken was er niet bij.

NNo, 2007

 

 

 

 

Na de toets was er weer een excursie en de volgende dag was er ook een ontspannend programma. De begeleiders vertaalden die dag het experiment.

De vierde dag was dan de experimentele toets. Een proef die niet zozeer lastig maar vooral veel was. Onze deelnemers hebben hem dan ook niet afgekregen. Met een beetje andere tijdsindeling had er nog wel een medaille ingezeten!

Tot de eindceremonie is het daarna vooral plezier maken geweest en afwachten hoe de grenzen zouden vallen voor de verschillende prijzen. Uiteindelijk hebben we dus drie eervolle vermeldingen mee naar huis mogen nemen.

NNO, 2007 marceleervverm