Nationale Natuurkundeolympiade

Nieuws

Corona en de natuurkundeolympiade

In deze onzekere tijden voor iedereen is ook veel onzeker over de voortgang van de natuurkundeolympiade

De tweede ronde wordt dit jaar op 15 april digitaal gehouden, via dezelfde toetsomgeving als de eerste ronde. Dat is jammer, omdat we nu niet kunnen zien hoe leerlingen aan hun antwoorden komen, daar proberen we in de samenstelling rekening mee te houden.

Voor de derde ronde hebben we nog geen besluit genomen. Deze staat gepland voor 2 tot 9 juni. De UU is in elk geval tot 1 juni gesloten. We zijn nu aan het kijken in hoeverre we deze ronde ook digitaal kunnen houden of op een andere manier moeten komen tot een selectie voor de internationale olympiade.

Het is nu ook niet zeker of de IPhO in Litouwen op de geplande datum doorgaat, wordt uitgesteld tot september of wellicht helemaal afgeblazen. Een uitspraak daarover wordt 15 mei verwacht.