Nationale Natuurkundeolympiade

Nieuws

Winnaars derde ronde 2021!

Simon Revi Dante Lotte Timo

Simon Avontuur (St-Oelbert gymnasium, Oosterhout), Revi Gerner (RSG Tromp Meester, Steenwijk), Dante Bosgoed (Erasmus College, Zoetermeer), Lotte Hof (Praedinius Gymnasium, Groningen) en Timo Hoogenbosch (Erasmiaans Gymnasium, Rotterdam) hebben de afgelopen week laten zien dat ze de besten van Nederland zijn van de Nederlandse scholieren in natuurkunde!

De week van de derde ronde was jammer genoeg weer grotendeels online. Colleges en werkcolleges werden via diverse platforms gegeven. Zaterdag was fysiek de practicumtoets. De deelnemers moesten met behulp van een fysische slinger de sterkte van de zwaartekracht in Groningen bepalen en ze kregen een ‘black box’ met elektrische componenten waarvan ze moesten uitzoek wat er op welke manier in verstopt zat.

Woensdag waren de theoretische toetsen. Opgaven over de lichtsnelheid, interferentie van licht, elektriciteit bleken af en toe best pittig. Simon bleek uiteindelijk de beste te zijn!

Simon, Revi, Dante, Lotte en Timo gaan het opnemen tegen een 400 andere deelnemers uit zo’n 85 landen. De Internationale Olympiade is jammer genoeg niet in Litouwen, deze wordt nu afgeslankt voor iedereen in het eigen land gehouden. 25 juli weten we of onze deelnemers medailles in de wacht hebben gesleept!